Black Friday 2021

Black Friday 2021

Black Friday på asekopool.se

Uppladdningen inför årets mest frenetiska handelsdygn har börjat. Webbsidan har givetvis öppet dygnet runt men kan under föregående dygn stängas ner temporärt för uppdateringar. Vi kommer givetvis inte berätta vad vi har tänkt att göra men årets prisfest kommer att bli spektakulär.

Då orderingången förväntas överstiga lagersaldo kan detta innebära längre leveranstider än utlovat. Inte minst då fraktbolagen denna tid normalt blir överbelastade. Vi kommer givetvis göra allt vi kan för att undgå förseningar.

Webbsidan kommer givetvis som vanligt hålla öppet dygnet runt och vi kommer utöka våra kontorstider dagen till ära för att besvara frågor. Prisfesten gäller enbart online och kommer pågå från kl 00:00-23:59. ALLA varor från ASEKO kommer att ingå i årets prisfest.

Vad är Black Friday?

Black Friday kommer ursprungligen från USA där fredagen efter Thanksgiving i årtionden har varit ett startskott för julhandeln. Butiker och kedjor har lockat med kraftigt prissänkta produkter och erbjudanden och köerna har varit långa utanför varuhusen. 

När är Black Friday?

Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving vilket i sin tur alltid är fjärde torsdagen i november. Detta innebär att datumet varierar från år till år men alltid infaller någon gång mellan den 23 och 29 november.

Black Friday i Sverige

Även om Black Friday har över 30 år i bagaget så har vi i Sverige tagit begreppet till oss först i löpet av 2010-talet. Dagen har dock växt snabbt och år för år slagit nya rekord och räknas idag som en av de enskilt absolut största dagarna för handeln i Sverige. Fenomenet har fått enormt genomslag både i butiker där köerna i fjol ringlade långa och online där flertalet hemsidor under 2015 gick ner på grund av enorma trafikflöden.